Dronning Maud-fromasj på glass

Ingredienser:

5 store egg

5 ss sukker

5 plater gelatin

2 ss kokende vann

5 dl kremfløte

200 kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Start med å piske kremfløten til tykk, myk krem. Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet.

Riv sjokoladen fint ( bruk mandelkvern til dette eller eventuelt food processor med hakkekniv.)

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis ( ca 10 min med elektrisk mikser). Det er viktig at du bruker helt ren og tørr bolle og mikser, mens eggedosisen pisker, bløtlegger du gelatinplatene i en bolle kaldt vann.

Når eggedosisen er ferdig pisket, klemmer du vannet godt ut av gelatinplatene og løser de opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell så den varme gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.

Ta så kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen. Du kan bruke en ballongvisp til dette. Det er viktig å røre nok til at alle kremflekker fjernes, men ikke mer enn nødvendig så luften i fromasjen bevares.

Finn frem 6 fine glass eller dessertskåler. Ha fromasj og revet kokesjokolade lagvis i glassene. Du bestemmer hvor mange lag du vil lage. Du kan lage to lag fromasj og to lag kokesjokolade: Først et godt lag fromasj i alle glass. Så halvparten av sjokoladen. Deretter et nytt lag fromasj og så resten av sjokoladen på toppen.

Sett dessertskålen i kjøleskap i noen timer eller over natten, til fromasjen har stivnet.