Skogsgryte
700 g bog ,grytekjøtt eller flatbiff av storfe
2 ss smør eller margarin til steking
1 stk. løk
2 stk. gulrot
1 stk. persillerot
5 stk. knuste einebær
4 dl vann
200 g frisk sjampinjong
5 ss seterrømme
1 dl melk
2ss hvetemel
2 ss solbærsaft
1 ts tørket timian
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm.
- Brun kjøttet i flere omganger i varm stekepanne og ha det over i en gryte.
- Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.
- Skjær løk i båter og gulrot og persillerot i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.
- Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten.
- Rør hvetemel godt ut i rømme og melk , hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
- La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server med kokte eller ovnsstekte poteter og tyttebær