Skogsgryte

700 g bog ,grytekjøtt eller flatbiff av storfe

2 ss smør eller margarin til steking

1 stk. løk

2 stk. gulrot

1 stk. persillerot

5 stk. knuste einebær

4 dl vann

200 g frisk sjampinjong

5 ss seterrømme

1 dl melk

2ss hvetemel

2 ss solbærsaft

1 ts tørket timian

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm.
  2. Brun kjøttet i flere omganger i varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.
  4. Skjær løk i båter og gulrot og persillerot i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.
  5. Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten.
  6. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk , hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
  7. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  8. Server med kokte eller ovnsstekte poteter og tyttebær