Oreokake
Bunn
300g oreokjeks
100g Meierismør
Ostekrem
250 g Kremost Original naturell
2 1/2 dl melis
2dl Kremfløte
100g oreokjeks
Sjokolasdemousse
100g kokesjokolade
2stk egg
1 1/2dl kremfløte
1/2ts vaniljesukker
Topping
2 dl Kremfløte
1 ss sukker
150g Oreokjeks
Slik gjør du
Lag bunnen først. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en
kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smeltet smør og bland godt.
Sett en kakering eller springform uten bunn, 18-22 cm, rett på et kakefat
og press kjeksbunnen godt nedi så den fyller hele formen. Sett i
kjøleskapet mens du lager ostkremen .
Ostekrem
Visp sammen rometperert kremost og melis til en kremete og jevn blanding.
Pisk kremfløte til stiv krem, ha i osteblandingen og visp til akkurat blandet.
Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. grovhakk oreokjeks og fordel utover i
et lag. Sett kaken kaldt i kjøleskapet 30 minutter.
Sjokolademousse
Sett en bolle over vannbad ( kjele med kokende vann ) og smelt
sjokoladen i vannbadet. Skill egg ta bollen ut av vannbadet og rør en
eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er
for varm når du rører inn eggplommene.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem og bland kremen med sjokoladen.
Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel sjokolademoussen
utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1-2 timer.
Gjør toppen klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakke
oreokjeks. Bruk en skarp, tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på
kakeformen. Fordel krem utover, topp med knust kjeks og løsne formen
fra kaken. Server med en gang.
bildet er hentet fra www. pixabay.com, fotograf er: gids1981