Brownie i appelsin
Ingredienser:
2 stk store appelsiner
75 g smør
75 g kokesjokolade
1/2 dl sukker
1/2 dl brun farin
1 stk egg
1 dl hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 190 grader, eller fyr opp bålet.
2. Smelt smøret i en kasserolle på lav varme og skru av varmen.
3. Vask appelsinene og skjær av toppen. Bruk en skje til å grave ut innholdet. Ha det gjerne i en bolle og bruk det i en smoothie eller lignende.
4. Hakk sjokoladen opp i smått og sett den til side. Jeg brukte en blanding av mørk sjokolade og dronningsjokolade. Mål opp sukker og brun farin i en liten skål, og hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en annen.
5. Når smøret er smeltet setter du det til side og har i sjokoladen. Rør til sjokoladeblandingen er helt uten klumper. Tilsett sukkeret, før du så rører inn eggene. Ha i ett egg av gangen og rør godt mellom hver gang, til du har en jevn konsistens. Sikt over melblandingen og vend det inn i røren.
6. Steking. Hell kakerøren over i de hule appelsinene. Kakerøren bør ikke fylle mer enn halvparten av appelsinene, da den vil heve mye i ovnen. Dekk appelsinene med aluminiumsfolie og legg de på bålet, eller stek de i stekeovnen på 25-30 minutter (uten folie). Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, eller varmen på bålet. Server appelsinkakene mens de enda er lune.