Fastelavnsboller
Det nærmer seg fastelavn den 28 februar. Her kommer en oppskrift på noen gode fastelavnsboller dere kan teste ut.
Ingredienser:
150 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 500 g hvetemel
Pensling:
1 egg
litt melk
Fyll:
6 dl kremfløte
2 ss vaniljesukker
2 dl bringebær tinte
Pynt:
melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37 c). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen i 45 min. Kna sammen deigen og del den i 24 jevnstore emner. Trill ut boller og sett de på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 250 C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløte stiv og vend inn vaniljesukker og bringebær. Del bollene i to og fyll de med nydelig bringebærkrem. Sikt over melis og server!