Jordbærmousse med sjokoladesaus
Her kommer et tips til en nydelig dessert du kan lage til morsdagen.
Jordbærmousse
- 1 dl kremfløte
- 200 g jordbær
- 2 ss sukker
- 2 stk eggeplomme
- 2 stk eggehvite
- 50 g melis
Sjokoladesaus
- ½ dl kremfløte
- 100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
- Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt. Rens alle jordbærene og del de. Sett av halvparten til pynt. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt purë. Avkjøl.
- Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpurë og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i 4 små glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
- Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.