HJEMMELAGE EPLESAFT
Ingredienser
1 porsjoner
gir ca. 2 l ferdig eplesaft
2 kg epler
1,5 l vann
4 stk sitron
3 ts sitronsyre
4 dl sukker per liter avrent saft
SLIK GJØR DU:
1. Skyll eplene og del dem i mindre biter. Legg eplebitene i en kjele og tilsett vann. Kok opp, senk varmen og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Hell alt i en sil föret med sileklede og la det stå og renne av i minst 30 minutter, gjerne lenger. Ikke press massen, da vil saften bli uklar.
2. Press ut saften av sitronene og bland med eplesaften. Mål opp saften og hell den tilbake i den rengjorte kasserollen. Kok opp. Mål sukker og rør det inn i saften sammen med sitronsyre. Kok opp på nytt. Fjern skum som danner seg på overflaten . Smak på litt av saften og juster smaken med mer sukker eller sitron. Hell den varme saften på varme, rene, tørre flasker. Skru på lokk og avkjøl helt. Oppbevar saften kjølig. Tilsett konserveringsmiddel (atamon) hvis du ikke har plass til saften i kjøleskap. Saften kan med fordel fryses, for eksempel i rengjorte melkekartonger. Eplesaft kan også kokes i en saftkoker, eller lages ved å råpresse eplene i en fruktpresse.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er odinzero