Gresskar – og potetsuppe

Ingredienser

2 løk

3 feed hvitløk

2 ss fersk ingefær

30 g smør

900 g gresskarkjøtt (skrelt vekt)

300 g poteter (skrelt vekt)

100 g søtpotet (skrelt vekt)

1 liter grønnsaksbuljong

1 dl kremfløte

kvernet salt og pepper

Topping:

Gresskarkjerner

Bladpersille

Creme fraiche

Fremgangsmåte

Hakk løk, hvitløk og ingefær i biter og ha i gryten sammen med smør. La dette steke på middels varme i et par minutter.

Tillsett gresskar, potet og eventuelt også søtpotet i biter. Det er ikke så nøye hvor store du lager bitene, for de skal moses sammen til slutt uansett.

Hell over grønnsaksbuljong.

Sett på lokk og gi det hele et oppkok. Senk varmen på platen og la småkoke i 30- 40 minutter, eller til både gresskar- og potetbitene er supermyke.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn.

Tilsett kremfløte og smak til med rikelig kvernet salt og pepper.

Varm opp suppen på nytt rett før servering.

Topp gjerne suppen med et dryss gresskarkjerner for crunch, litt hakket bladpersille og eventuelt en liten klatt creme fraiche. Velbekomme.