Flank steak med agurksalat og mynte

Flank steak med agurksalat og mynte – en frisk og enkel middag, som passer like godt i hverdagen som på en varm sommerkveld i ferien. Server med sprøstekt poteter.

ingredienser 4 porsjoner

800 g flankestek av storfe

2 ss nøytral olje til steking

2 ss smør til steking

300 g cherrytomat

Ovnsstekte poteter

800 g potet

3 ss nøytral olje

1 ts salt

1 ts kvernet pepper

2 ss friske salvie

Dressing

20 g frisk mynte

1 ss dijonsennep

4 ss virgin olivenolje

1 ss hvitvinseddik

1 ss flytende honning

0,5 ts salt

Salat

0,5 g rødløk

2 ss sitronsaft

1 stk. agurk

200 g aspargesbønner

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 1 time før steking, så det får temperert seg.

  1. Vask potetene grundig og del dem i to på langs. Legg de halve potetene i ildfast form eller langpanne. Pensle potetene med olje, og krydre godt med salt, pepper og salvie.
  2. Stek potetene midt i forvarmet stekeovn på 200 C i ca. 30 minutter, eller til potetene er helt møre og gylne.
  3. Plukk bladene av mynten og kjør med en blender eller i en foodprossesor sammen med sennep, olivenolje, eddik, honning og salt til en jevn dressing,
  4. skjær løk i tynne skiver ha den i skål og skvis over sitronsaft. Vend på løken så den blir dekket av sitronsaft.
  5. Skrell agurken og kutt i biter.
  6. skjær av endene på aspargesbønner og kok dem raskt i salt vann.
  7.  Vend de kokte aspargesbønnene sammen med agurken og dressingen til alt er jevnt fordelt. Vend deretter inn den marinerte løken
  8.  Krydre kjøttet godt med salt og pepper før steking. Stek det i en varm panne med litt olje og smør på middels høy varme i 2–3 minutter på hver side.  Gjenta slik at kjøttet får to runder på hver side. Øs gjerne over stekefettet underveis. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver på tvers av fibrene. 
  9. Er du i tvil om det er ferdig, kan du sjekke kjernetemperaturen, for medium rosa bør den ligge mellom 55 og 60 °C. Trenger kjøttet mer tid, kan du sette det i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur er nådd. 
  10.  Etter du har tatt kjøttet ut av pannen kan du steke tomater i samme panne. Øs over med det varme stekefettet og krydre med salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la tomatene stå i panna å få varme frem til servering. 
  11. Server på tallerken eller så er det en middag som passer flott på forskjellig fat så gjestene kan forsyne seg selv.