Flank steak med agurksalat og mynte
Flank steak med agurksalat og mynte – en frisk og enkel middag, som passer like godt i hverdagen som på en varm sommerkveld i ferien. Server med sprøstekt poteter.
ingredienser 4 porsjoner
800 g flankestek av storfe
2 ss nøytral olje til steking
2 ss smør til steking
300 g cherrytomat
Ovnsstekte poteter
800 g potet
3 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
2 ss friske salvie
Dressing
20 g frisk mynte
1 ss dijonsennep
4 ss virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss flytende honning
0,5 ts salt
Salat
0,5 g rødløk
2 ss sitronsaft
1 stk. agurk
200 g aspargesbønner
Slik gjør du
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 1 time før steking, så det får temperert seg.
- Vask potetene grundig og del dem i to på langs. Legg de halve potetene i ildfast form eller langpanne. Pensle potetene med olje, og krydre godt med salt, pepper og salvie.
- Stek potetene midt i forvarmet stekeovn på 200 C i ca. 30 minutter, eller til potetene er helt møre og gylne.
- Plukk bladene av mynten og kjør med en blender eller i en foodprossesor sammen med sennep, olivenolje, eddik, honning og salt til en jevn dressing,
- skjær løk i tynne skiver ha den i skål og skvis over sitronsaft. Vend på løken så den blir dekket av sitronsaft.
- Skrell agurken og kutt i biter.
- skjær av endene på aspargesbønner og kok dem raskt i salt vann.
- Vend de kokte aspargesbønnene sammen med agurken og dressingen til alt er jevnt fordelt. Vend deretter inn den marinerte løken
- Krydre kjøttet godt med salt og pepper før steking. Stek det i en varm panne med litt olje og smør på middels høy varme i 2–3 minutter på hver side. Gjenta slik at kjøttet får to runder på hver side. Øs gjerne over stekefettet underveis. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver på tvers av fibrene.
- Er du i tvil om det er ferdig, kan du sjekke kjernetemperaturen, for medium rosa bør den ligge mellom 55 og 60 °C. Trenger kjøttet mer tid, kan du sette det i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur er nådd.
- Etter du har tatt kjøttet ut av pannen kan du steke tomater i samme panne. Øs over med det varme stekefettet og krydre med salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la tomatene stå i panna å få varme frem til servering.
- Server på tallerken eller så er det en middag som passer flott på forskjellig fat så gjestene kan forsyne seg selv.