Panert torsk i taco

Panert torsk er sprøtt og godt, du kan spise det som du gjør med andre fiskeretter -med poteter og annet tilbehør, eller du kan gjøre som her-lage fisketaco!

Ingredienser

Panert torsk

600 g torskefilet, uten skinn og bein

2 dl pankomel eller knust cornflakes

1 dl hvetemel

2 stk egg

1 ts paprikapulver

1 ts hvitløkspulver

salt og kvernet pepper

olje, til steking

Lime og koriander – krem

1 potte koriander, frisk

1.5 dl gresk yoghurt

0.5 dl olivenolje

1 stk lime, bruk saften

2 ts hvitvinseddik

2 fedd hvitløk

0.5 ts salt

1ts honning

Tilbehør

8 stk tortillalefse, små

salat

2 stk avokado, i skiver

syltede jalapenos

syltet rødløk

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til lime og korianderkremen i en kolbe eller en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Del torsken i passe store biter. Krydre med salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver.

Vend fisken først i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panko eller knust cornflakes.

Varm en raus klunk med olje i en stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider, Ca 4-5 min på hver side.

Legg over på en tallerken med litt kjøkkenpapir til servering. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne eller i ovnen.

Fyll lefsene med salat, avocado i skiver, syltet rødløk, jalapenos og torskebitene. Topp med dressingen og eventuelt litt frisk koriander.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er u_fg0tkeqgiy