Panert torsk i taco
Panert torsk er sprøtt og godt, du kan spise det som du gjør med andre fiskeretter -med poteter og annet tilbehør, eller du kan gjøre som her-lage fisketaco!
Ingredienser
Panert torsk
600 g torskefilet, uten skinn og bein
2 dl pankomel eller knust cornflakes
1 dl hvetemel
2 stk egg
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Lime og koriander – krem
1 potte koriander, frisk
1.5 dl gresk yoghurt
0.5 dl olivenolje
1 stk lime, bruk saften
2 ts hvitvinseddik
2 fedd hvitløk
0.5 ts salt
1ts honning
Tilbehør
8 stk tortillalefse, små
salat
2 stk avokado, i skiver
syltede jalapenos
syltet rødløk
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til lime og korianderkremen i en kolbe eller en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Del torsken i passe store biter. Krydre med salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver.
Vend fisken først i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panko eller knust cornflakes.
Varm en raus klunk med olje i en stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider, Ca 4-5 min på hver side.
Legg over på en tallerken med litt kjøkkenpapir til servering. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne eller i ovnen.
Fyll lefsene med salat, avocado i skiver, syltet rødløk, jalapenos og torskebitene. Topp med dressingen og eventuelt litt frisk koriander.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er u_fg0tkeqgiy