Pepperkakeis med klementinkaramell

Pepperkakeis med klementinekaramell er en nydelig dessert å servere til jul, kanskje spesielt for deg som er ekstra glad i pepperkaker.

Ingredienser

4 porsjoner

Pepperkakeis

4 dl melk

4 dl fløte

1 stk vaniljestang

145 g sukker

8 stk eggeplomme

200 g pepperkaker, knuste

Klementinkaramell

75 g sukker

2 stk klementin, saften

Slik gjør du:

Pepperkakeis

  • kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varmer massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varme den opp til 84 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete.
  • Ha i pepperkakene og la stå i 20 minutter. Kjør blandingen med stavmikser og sil av. Avkjøl og kjør i ismaskin. Dersom du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre hver halvtime til den har satt seg.

Klementinkaramell

  • Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov.
  • Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp. Avkjøl.

Servering

  • Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker i bunn.

Spicy varm sjokolade

Ingredienser

Antall porsjoner 4

1 l TINE Lettmelk

1 stk chili

1 stk kanelstang

1 ts revet fersk ingefær

100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du det

1 Ha melk, hel chili, hel kanel og revet ingefær i en kjele og kok opp under omrøring.

Tips

Her er det viktig å bruke hel chili for å unngå at drikken blir for sterk. Skal du lage færre porsjoner kan du dele chilien i to og bruke halve, men da bør hams og frø fjernes.

2 Trekk kjelen til side og tilsett grovhakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen har smeltet inn i melken.

Tips

Hvis du ønsker en annen vri på kakaoen kan du erstatte TINE Lettmelk med TINE Lettmelk med Sjokolade og droppe kokesjokoladen.

3 La sjokoladedrikken trekke i et par minutter slik at all den gode smaken fra krydderne kommer frem. Sil sjokoladedrikken før servering.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er anja21dec