Pepperkakeis med klementinkaramell
Pepperkakeis med klementinekaramell er en nydelig dessert å servere til jul, kanskje spesielt for deg som er ekstra glad i pepperkaker.
Ingredienser
4 porsjoner
Pepperkakeis
4 dl melk
4 dl fløte
1 stk vaniljestang
145 g sukker
8 stk eggeplomme
200 g pepperkaker, knuste
Klementinkaramell
75 g sukker
2 stk klementin, saften
Slik gjør du:
Pepperkakeis
- kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varmer massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varme den opp til 84 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete.
- Ha i pepperkakene og la stå i 20 minutter. Kjør blandingen med stavmikser og sil av. Avkjøl og kjør i ismaskin. Dersom du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre hver halvtime til den har satt seg.
Klementinkaramell
- Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov.
- Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp. Avkjøl.
Servering
- Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker i bunn.
Spicy varm sjokolade
Ingredienser
Antall porsjoner 4
1 l TINE Lettmelk
1 stk chili
1 stk kanelstang
1 ts revet fersk ingefær
100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du det
1 Ha melk, hel chili, hel kanel og revet ingefær i en kjele og kok opp under omrøring.
Tips
Her er det viktig å bruke hel chili for å unngå at drikken blir for sterk. Skal du lage færre porsjoner kan du dele chilien i to og bruke halve, men da bør hams og frø fjernes.
2 Trekk kjelen til side og tilsett grovhakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen har smeltet inn i melken.
Tips
Hvis du ønsker en annen vri på kakaoen kan du erstatte TINE Lettmelk med TINE Lettmelk med Sjokolade og droppe kokesjokoladen.
3 La sjokoladedrikken trekke i et par minutter slik at all den gode smaken fra krydderne kommer frem. Sil sjokoladedrikken før servering.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er anja21dec