Farsdag

Farsdag er en hedersdag for fedre. I Norge er farsdag, i likhet med noen andre land i Nord-Europa, den andre søndagen i november.

I den grad farsdagen feires eller markeres, gjøres det innenfor familien, ved å gi far frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen.

Opprinnelig kommer konseptet med farsdag (engelsk: Father’s Day), slik den markeres i dag, fra USA, og den ble først populær i Norden og Norge etter andre verdenskrig.

Her kommer en oppskrift du kan lage til farsdagen.

Muffins med sjokoladebiter

Ingredienser

200 g smør 2 dl sukker 4 egg 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 5 dl hvetemel 2 dl kefir 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør dette inn i deigen sammen med kefir til en jevn og klumpfri deig. Ha i grovt hakket kokesjokolade til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett ( se tips ). Fyll deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i oven ved 200’C i 15-20 min (sjekk med en kakenål).

Avkjøl muffinsene et par minutter i formen. Løsne dem deretter fra muffinsbrettet med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen. Hvis du vil kan du glasere og pynte muffinsene når de er blitt helt kalde.

Tips: Muffinsene får ekstra fin fasong dersom du har papirformer i et muffinsbrett. Da kan du fylle opp formen og du får store og fine muffins. Har du ikke muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene for fulle, ellers vil de flyte over og miste fasongen. Reduser da også steketiden til ca 15 minutter. Muffinsene er fine å fryse!

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er OpenClipart-Vectors