Shepherd`s pie med søtpotet
Ingredienser
1 stk løk, stor
4 fedd hvitløk
2 stilk stangselleri
2 stykker gulrot
200 g sopp, kan sløyfes
600 g kjøttdeig, av storfe
1 ts spisskummen, knust
1 ts fennikelfrø, knuste
2.5 ss tomatpure
1.5 ss friske urter, timian eller rosmarin, hakket
1 dl rødvin
3 dl oksekraft
3 stykker søtpotet, ca. 800 g ferdig renset
50 g smør
0.75 dl fløte
sitronsaft, noen dråper
Slik gjør du:
Rens alle grønnsakene. Hakk løken, finhakk hvitløken og skjær selleri og gulrot i små terninger. Del soppen i jevne biter.
Bruk en stor panne og fres alle grønnsakene over middels varme til grønnsakene blir helt myke. Det tar cirka 10 minutter. Rør ofte slikt at det ikke fester seg i pannen.
Hell grønnsakene over på en tallerken. Skru opp varmen, ha litt olje i pannen og brun kjøttdeigen godt.
Ha grønnsakene tilbake i pannen sammen med spisskummen, fennikelfrø og tomatpure. La det frese videre i et par minutter under omrøring.
Tilsett timian, rødvin og kraft og la det hele småputre i cirka 20 minutter, til sausen tykner noe. Smak til med salt og kvernet pepper.
Skrell søtpotetene og skjær dem i små biter. Kok søtpotetbitene helt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la det renne godt av.
Mos søtpotetene sammen med smør og fløte. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Hell kjøttsausen over i en passende ildfast form. Bre over søtpotetmosen og dryss over osten. Bak paien ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til toppen er gyllen.
Dryss over litt hakket persille og server rykende varm, gjerne med en grønn salat og godt brød som ekstra tilbehør.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Art_Dreams