Baskisk ostekake

Har du prøvd den baskiske ostekaken? Kaken som i hovedsak lages nord i Spania har blitt en trend-kake. Med denne oppskriften kan du lage ostekaken hjemme.

Ingredienser

  • 1 kg kremost naturell
  • 5 stk egg
  • 350 g sukker
  • 15 g mel
  • 500 ml kremfløte

Kle innsiden av en rund form, med diameter på 24 cm, med bakepapir for å gi kaken den rustikke formen. Det er enklere å kle formen om du først fukter bakepapiret med litt vann og krøller det sammen. Du kan også bruke to ark.

Forvarm ovnen til 180º C med over- og undervarme (ikke varmluft).

Knekk eggene og sett til side.

Legg kremosten i en stor bolle og pisk sammen med en håndmikser, slik at osten blir enda mer kremete. Fortsett å piske, mens du gradvis tilsetter fløten, og deretter sukkeret.

Tilsett et og et egg, og pisk til det er godt blandet mellom hvert egg.

Tilsett mel og pisk til alt er godt blandet inn. Overfør innholdet ved å sile det over i formen.

Kaken skal stekes midt i ovnen i omtrent 55 minutter. Hvis du ønsker en bløtere kake, kan du steke den kun 45-50 minutter. Sjekk kaken etter 30 minutters steking, se til at den ikke er brent. Hvis kaken har blitt brun, anbefales det å dekke den med aluminiumsfolie.

I ovnen vil kaken svelle mye, dette er normalt, den vil synke sammen når den kjøler seg ned.

Når kaken er ferdig, åpner du ovnsdøren litt og lar den kjøle seg ned inne i ovnen i 15 minutter, mens ovnen er skrudd av.

Deretter tar du den ut av ovnen og lar den kjøle seg helt ned i romtemperatur på en rist.

Når kaken er kald, lar du den hvile over natten i kjøleskapet for mer smak.

Ta kaken ut av kjøleskapet 15-20 minutter før servering.