Kari Svendsen

Kari Svendsen er en norsk sanger og musiker hun spiller gitar og fem strengs banjo og er kjent for å synge viser og revysanger. i 2011 ble hun tildelt St. Hallvard -medaljen for sin enestående posisjon som visesanger i Oslo.

Svendsen ble først kjent som medlem av bluegrassbandet Christiania fusel & Blaagrass i 1968 – 1969 og, har siden opptrådt som soloartist og medvirket en rekke revyer.

Svendsen medvirket på visealbumet stengrunn (1973) som var basert på Rudolf Nilsens tekster. En av sangene, Jeg hadde tenkt, var en duett med Jon arne Corell som fikk suksess på Norsktoppen. Oppfølgeren på gjensyn – 17 nye sanger av Rudolf Nilsen kom i 2019.

Hun har utgitt tre soloalbum: Kari Svendsen (1978),

Solskinn & sang (1982) og Kari går til filmen (1991). Siden 1989 har hun vært medlem gatesangerne.

Høsten 2024 ga hun ut sitt første soloalbum på 33 år: Kari Svendsen spesial.

Kari Svendsen startet sin musikalske karriere i 1966. Hun ble i begynnelsen kjent som medlem av gruppa Christiania Fusel & Blaagrass men, opptrådte fra 1970 tallet som Soloartist og etter hvert i flere revyer. Hun er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd, særlig de av det munnrappe slaget. Hun overgår Arvid Nilssens hurtighet i sin versjon Finn Bø og bias Bernhofts trikkevisa (bare døtt på!) fra 1942 om en trikkekonduktør. Hun fikk Gammnleng – prisen i klassen vise i 1994. Hun spilte rollen som en jovial vaktmester i ungdomsserien borgen skole på NRK TV.

Kari Svendsen var tidligere gift med artisten Lillebjørn Nilssen. I 2011 ble hun tildelt St Halvvard – medaljen for sin posisjon som visesanger i Oslo.

I995 startet hun Josefine Visescene sammen med Jørn Simen Øverli, Lars Klevstrand og Kristi Kinsarvik.