Amerikansk gresskarpai
Ingredienser
Paibunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann
Gresskarpure:
450 g gresskar
0,25 ts salt
Gresskarfyll:
4 stk egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt muskat
2 ts vaniljesukker
ca 200 g gresskarpure (gjerne litt mer)
1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skrell gresskar og del det i grove biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gresskarbitene i 30 – 40 minutter, eller til de er helt møre. Ha de bakte gresskarbitene over i en foodprosessor og kjør til en glatt pure (ca. 200-250 g ferdig pure).
- Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stek paiskallet midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.
- La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 grader. Visp sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpure og kondensert melk.
- Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.