Den internasjonale sjokoladedagen

Hurra! 13. september er den internasjonale sjokolade dagen. Visste at du at sjokolade lages av bønner fra kakaotreet som opprinnelig kom fra Mellom-Amerika. I dag er Vest-Afrika den regionen i verden som produserer mest kakao, mens Norge er blant de landene hvor vi spiser mest sjokolade.

en oppskrift med sjokolade til dere

Snickers mousse

Klassiske sjokolade mousse er godt, men er du glad i Snickers kommer du til å like denne desserten. Snickers-mousse er rett og slett sjokolade mousse toppet med honning stekte peanøtter som gir både krønsj og den gode salte smaken til desserten.

Ingredienser

150 g mørk sjokolade

0,5 dl kremfløte, til smelting av sjokolade

2 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

2 ss melis

3 stk egg

topping

100g peanøtter

2 ss akasie honning

1 klype Maldon salt

sjokolade, revet, til pynt

Slik gjør du

Smelt kokesjokolade sammen med ½ dl av kremfløten. Dette kan du gjøre enten i en liten kjele på svak varme, over vannbad eller i mikrobølgeovn. Pass i alle tilfelle på at sjokoladen ikke blir for varm. Når sjokoladen er smeltet og myk, røres den glatt. Avkjøl i 1-2 minutter.

Skill eggene. Ha én og én eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Rør godt med en skje mellom hver eggeplomme slik at den blander seg godt i sjokoladen før du tilsetter neste.

Pisk resten av fløten, melis og vaniljesukkeret til myk krem. Vend sjokoladeblandingen inn i kremen til du har en jevn og klumpfri røre.

I en ny, ren bolle, visp eggehvitene stive og bland de inn i moussen til slutt.

Fordel moussen i fire glass og la de stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Finn frem en liten stekepanne og tilsett honning. La det boble og få litt farge før du tilsetter peanøttene. Stek i 1-2 minutter til peanøttene og honningen er gyllen.

Hell nøtteblandingen over på et bakepapir og spre det godt slik at det ikke blir en stor klump. Dryss over litt maldonsalt, avkjøl og hakk opp.

Dryss nøttene over moussen og server sammen med litt revet sjokolade på toppen.