Risotto med kylling

Ingredienser:

2 ss olje

1 ss smør

2 sjalottløk

450 g risottoris

1 hvitløksfedd

2 dl hvitvin, tørr

6 dl kyllingkraft

4 ss bladpersille

60 g parmesan

salt og kvernet pepper

200 g sjampinjong

500 g kyllingbryst

Slik gjør du:

varm olje og smør i en vid, tykkbunnet kasserolle.

Tilsett finhakket sjalottløk og fres over middels varme til løken er myk og blank, ikke brun.

Rør i riskornene så risen er godt dekket av fett.

Rør i finhakket hvitløk og sopp skåret i grove biter. Velg den type sopp du liker best, gjerne flere varianter. Rist videre i 1 minutt.

Spe med vin/eplemost og kok til massen tykner.

Hell i litt kokende kraft eller buljong og rør til den har kokt inn.

Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken.

Rør i finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Stek kyllingbryst mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i panne eller i stekeovn. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver.

Like før servering: serveres med nyrevet parmesan. Og godt brød!

Tips:

Hvitvinen kan erstattes av eplemost.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er backsp_ace