Risotto med kylling
Ingredienser:
2 ss olje
1 ss smør
2 sjalottløk
450 g risottoris
1 hvitløksfedd
2 dl hvitvin, tørr
6 dl kyllingkraft
4 ss bladpersille
60 g parmesan
salt og kvernet pepper
200 g sjampinjong
500 g kyllingbryst
Slik gjør du:
varm olje og smør i en vid, tykkbunnet kasserolle.
Tilsett finhakket sjalottløk og fres over middels varme til løken er myk og blank, ikke brun.
Rør i riskornene så risen er godt dekket av fett.
Rør i finhakket hvitløk og sopp skåret i grove biter. Velg den type sopp du liker best, gjerne flere varianter. Rist videre i 1 minutt.
Spe med vin/eplemost og kok til massen tykner.
Hell i litt kokende kraft eller buljong og rør til den har kokt inn.
Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken.
Rør i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Stek kyllingbryst mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i panne eller i stekeovn. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver.
Like før servering: serveres med nyrevet parmesan. Og godt brød!
Tips:
Hvitvinen kan erstattes av eplemost.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er backsp_ace