Saftig sjokoladekake med kefir
En langpannekake er godt egnet til hverdag og fest, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken med kefir lages i stor langpanne og rekker til mange fine høstdager. Det som blir til overs, kan gjerne putes i fryseren.
Ingredienser
350 g smør
2 dl kakaopulver
4 stykker egg
500 g sukker
500 hvetemel
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2ts natron
7 dl kefir
200 g kokesjokolade
Glasur
250 g smør
50 g kakaopulver
500 melis
1 dl helmelk
2 ss kaffe, varm
Pynt
1 dl kakestrøssel
Slik gjør du
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn veskselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.
Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne ( ca. 30 x 40 cm ). Stek kaken midt i oven ved 200. C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistens på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Pexels.