Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus

Dette trenger du:

4 stk eple

3 dl pekannøtter (og andre grovhakkede nøtter)

4 ss lys sirup

Vaniljesaus:

1 stk vaniljestang

5 dl melk

4 stk eggeplomme

0.5 dl råsukker

1 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du:

1 Ta ut kjernehuset i eplene, så eplene blir hule. Fordel ristede nøtter i eplene, hell over sirup og pakk hvert eple inn i aluminiumsfolie.

2 Grill eplene eller stek de i ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er myke. Server eplene med hjemmelaget vaniljesaus.

3 Lag et snitt i vaniljestangen skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.

4. Server varme epler med sausen.