Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus
Dette trenger du:
4 stk eple
3 dl pekannøtter (og andre grovhakkede nøtter)
4 ss lys sirup
Vaniljesaus:
1 stk vaniljestang
5 dl melk
4 stk eggeplomme
0.5 dl råsukker
1 ts maisstivelse (maizena)
Slik gjør du:
1 Ta ut kjernehuset i eplene, så eplene blir hule. Fordel ristede nøtter i eplene, hell over sirup og pakk hvert eple inn i aluminiumsfolie.
2 Grill eplene eller stek de i ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er myke. Server eplene med hjemmelaget vaniljesaus.
3 Lag et snitt i vaniljestangen skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.
4. Server varme epler med sausen.