Sitronformkake bakt i airfryer

140 gram romtemperert smør

180 gram sukker

3 egg

160 gram hvetemel eller speltmel

40 gram potetmel

1,5 teskje bakepulver

1 spiseskje valmuefrø

1/2 sitron skall og saft

KREMOSTGLASUREN

200 gram kremost naturell

100 gram melis

2 teskjeer sitronsaft

revet sitronskall

Slik lager du sitronformkake stekt i airfryer

Kle en aluminumsform på 1 liter med bakepapir. Forvarm airfryeren din til 150 grader. Ha smør og sukker i en mikse bolle og pisk det hvitt og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og pisk dem inn. Riv det gule av sitronskallet. Ha både det og saften i tilslutt. Rør det inn. Hell røren over i formen og sett formen i airfryeren. Trykk på knappen ( som gir deg automatisk 150 grader) og sett tiden på 45 minutter. Etter 38-39 minutter sjekker du med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut er kaken ferdig og la den avkjøles på en bake rist.

KREMOSTGLASUREN

Pisk sammen kremosten, melisen og sitronsaften til du får en klump fri glasur. Fordel den over den avkjølte formkaken. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og fordel over glasuren.