Sitronformkake bakt i airfryer
140 gram romtemperert smør
180 gram sukker
3 egg
160 gram hvetemel eller speltmel
40 gram potetmel
1,5 teskje bakepulver
1 spiseskje valmuefrø
1/2 sitron skall og saft
KREMOSTGLASUREN
200 gram kremost naturell
100 gram melis
2 teskjeer sitronsaft
revet sitronskall
Slik lager du sitronformkake stekt i airfryer
Kle en aluminumsform på 1 liter med bakepapir. Forvarm airfryeren din til 150 grader. Ha smør og sukker i en mikse bolle og pisk det hvitt og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og pisk dem inn. Riv det gule av sitronskallet. Ha både det og saften i tilslutt. Rør det inn. Hell røren over i formen og sett formen i airfryeren. Trykk på knappen ( som gir deg automatisk 150 grader) og sett tiden på 45 minutter. Etter 38-39 minutter sjekker du med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer den tørr ut er kaken ferdig og la den avkjøles på en bake rist.
KREMOSTGLASUREN
Pisk sammen kremosten, melisen og sitronsaften til du får en klump fri glasur. Fordel den over den avkjølte formkaken. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og fordel over glasuren.