Sherry fromasj
Sherry fromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.
Ingredienser
5 stk. eggeplomme
5 ss sukker
4 stk. gelatin plater
3 dl kremfløte
1 dl sherry
0,5 dl vann
Slik gjør du
1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
2. Legg gelatin plater i kaldt vann i ca. 5 minutter, til de er myke.
3. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Smak til med sherry.
4. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn en og en gelatin plate til de smelter. Hell oppløst gelatin i en tynn stråle i krem blandingen under omrøring.
5. Hell fromasjen i porsjons glass eller i en større serverings bolle. Sett fromasjen kaldt til den er stiv.
Pynt med friske bær.