Reinskavgryte
Dette er en vanvittige god viltgryte, kremet og smaksrik. Velbekomme!
2 ss Meierismør til steking
500 g frossen reinskav
150 g bacon i terninger
250 g frisk sjampinjong i båter
2 dl vann
3 dl Seterrømme
1 dl helmelk
3 skiver Geitost
5 stk einebær, knuste
1/2 ts tørket timian
1ts salt
1/2 ts pepper
Potetmos
10 stk poteter
3 dl Helmelk
2 ss meierismør
1/2 salt
1/2 ts pepper
1/4 muskatnøtt revet
Smelt smør i en gryte. Brun frossen reinskav, bacon og sopp raskt på sterk varme i
gryta.
Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i 10 minutter.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter.
Smakt til med salt og pepper
Skrell og del potetene i terning. Kok potetene møre ca. 15 minutter. mos potetene
og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.