Monsterkake til Halloween

Ingredienser

Gulrotkakebunner:

3 egg

1 dl sukker

1 dl brunt farin

1,5 dl matolje

250 g hvetemel

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

1 ts kardemomme

0,5 ts nellik

0,5 ts muskat

1 ts salt

1ts natron

1ts bakepulver

250 g revet gulrot

Ostekrem:

300 g smør

400 g kremost

800 g melis

2 ss vaniljesukker

Pynt:

konsentrert, oransje konditorfarge

100 g hvit marsipan eller fondant

4 grønne smarties eller nonstop

4 lollipop-pinner /cake pops -pinner

5 marshmallows

Fremgangsmåte

Gulrotkakebunner:

Pisk egg, sukker, brunt farin og matolje tykt og luftig.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggeblandingen. Rør til du får en jevn deig. Bland inn revet gulrot,

Fordel deigen i to runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180.c i 25 minutter. Avkjøl kakene i formen.

Ostekrem:

Til ostekremen piskes mykt smør luftig. Tilsett kremosten og deretter melis og vaniljesukker. Det skal bli en luftig, men temmelig fast ostekrem.

Sprøyting av ostekremen

Farg ostekremen oransje med konsentrert konditorfarge.

Fyll ostekremen mellom kakebunnene.

Ha deretter et lag ostekrem over hele kaken.

Fyll resten av ostekremen i en sprøytepose med sprøytetipp.

Start sprøytingen nederst langsmed kanten av kaken, så du får striper som er noen cm lange.

Sprøyt deretter en ny krans langsmed kanten litt høyere opp, slik at disse stripene overlapper stripene under. Fortsett slik helt til du kommer på toppen av kaken.

Lag overlappende striper helt inn til midten.

Blir det noen ujevne striper, lager du bare noen nye som dekker det til. Dette er en monsterkake, som slett ikke trenger å være perfekt symmetrisk…..

Øyne og munn:

Lag øyne ved å trille kuler av hvit marsipan. Klem en smarties inn i kulen for å lage øye. Tre øyet på en pinne. Gjenta slik at du får 4 øyne. Stikk disse ned i kaken.

Klipp til marshmallows så du får ujevne tenner og fest de langsmed siden av kaken for å lage åpen munn.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.