Kanelboller stekt i fløte

Ingredienser

Gjærdeig

5 dl helmelk

150 g smør

125 g melis

50 g gjær

1 ts kardemomme

750 g hvetemel

Fyll:

150 g mykt smør

150 g brunt sukker

2 ss kanel

Til steking:

1,5 dl kremfløte

Ostekremglasur:

200 g kremost

100 g melis

100 g smør

1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Gjærdeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37.C ). Rør gjæren ut i væsken. Bland kardemomme og hvetemel. Elt deigen til er smidig. La deigen heve i 1 time.

Utbaking:

Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv (ca. like stor som en stor langpanne).

Rør sammen mykt smør, brunt sukker og kanel til fyllet. Smør fyllet over leiven og rulle leiven sammen til en fast rull.

Skjær rullen i 12 tykke skiver som du legger i en mellomstor, bakepapirkledd langpanne som måler ca. 24×35 cm.’

La dem heve lunt i ca. 20 minutter.

Steking:

Så kommer altså det spesielle: Hell kremfløte over bollene i langpannen.

Stek bollene nederst i oven ved 200.C i 30 minutter.

Kanelbollene er ferdig stekt når de er gylne på overflaten og du ser at fløten er helt absorbert av bollene, også på undersiden av bollene.

Glasur:

Pisk sammen kremost, melis, romtemperert smør og sitronsaft til en ostekrem.

Smør ostekremen over de avkjølte bollene. NYT!

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er ArtisticOperations