Kanelboller stekt i fløte
Ingredienser
Gjærdeig
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
1 ts kardemomme
750 g hvetemel
Fyll:
150 g mykt smør
150 g brunt sukker
2 ss kanel
Til steking:
1,5 dl kremfløte
Ostekremglasur:
200 g kremost
100 g melis
100 g smør
1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Gjærdeig:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37.C ). Rør gjæren ut i væsken. Bland kardemomme og hvetemel. Elt deigen til er smidig. La deigen heve i 1 time.
Utbaking:
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv (ca. like stor som en stor langpanne).
Rør sammen mykt smør, brunt sukker og kanel til fyllet. Smør fyllet over leiven og rulle leiven sammen til en fast rull.
Skjær rullen i 12 tykke skiver som du legger i en mellomstor, bakepapirkledd langpanne som måler ca. 24×35 cm.’
La dem heve lunt i ca. 20 minutter.
Steking:
Så kommer altså det spesielle: Hell kremfløte over bollene i langpannen.
Stek bollene nederst i oven ved 200.C i 30 minutter.
Kanelbollene er ferdig stekt når de er gylne på overflaten og du ser at fløten er helt absorbert av bollene, også på undersiden av bollene.
Glasur:
Pisk sammen kremost, melis, romtemperert smør og sitronsaft til en ostekrem.
Smør ostekremen over de avkjølte bollene. NYT!

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er ArtisticOperations