Tempura med ponzusaus

En sprøstekt herlighet med deilig, frisk ponzusaus. Bare fantasien setter grenser for hva du kan frityrsteke. Grønnsakene kan nytes med ris, nudler nudelsuppe, suppe, andre grønnsaker,salater, eller som de er.

ingredienser 4 porsjoner

200 g søtpotet, lilla

200 g søtpotet, asiatisk eller vanlig

100g gresskar, gjerne hokkaido

1 pakke asparges

1 stk aubergine

tempurarøre

2 dl vann, kaldt

150g hvetemel

1.5 ss nøytral olje

0,75 ts bakepulver

0.25 ts salt

Ponzusaus

2 dl vann

2 ss soyasaus

2 ss mirin

1 ss riseddik

2 ts sukker

Start med å blande sammen tempurarøren i en bolle med en visp, slik at du får en jevn og fin røre.

Alle grønnsakene kan deles i skiver, cirka 0,5 centimeter tykke. Les gjerne tips nederst om alternativer.

Varm opp olje i en dyp panne på middels til høy varme. Sjekk om oljen er klar ved å dryppe litt røre i oljen. Flyter røren opp, kan du starte med stekingen.

Dypp en og en grønnsak i røren, løft opp og la det renne litt av seg, slik at du får et tynt lag med røre. Legg opp i oljen og gjenta prosessen etter hvor mye du får plass til i pannen. Stekes i noen minutter til de er gyllenbrune. Snu dem jevnlig. Ta grønnsakene ut av oljen til avrenning på en rist med kjøkkenpapir.

Serveres varme med ponzusausen.

Tips: Juster mengdene etter hvilke grønnsaker du liker.

Du kan også bruke andre grønnsaker som paprika, brokkoli, blomkål og squash. Scampi kan du også prøve.