Pizzasnurrer
INGREDIENSER
Deigen
700 g hvetemel
200 g fint sammalt hvetemel
100 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
1 ss olivenolje
7. 25 dl vann
Fyllet
1 sjalottløk
1 feed hvitløk
1 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
3 dl moste, hermetiske tomater
2 ts tørket oregano
200 g smårettskinke
300 g revet ost
Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil smuldre helt opp. Ha i oljen og vannet og elt deigen i 10-12 minutter . Dekk til deigen med et lokk eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.
Mens deigen hever, lager du tomatsausen. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og ha i en kjele sammen med olivenolje, salt og pepper. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken har blitt blank og myk. Ha i de hermetiske tomatene og oreganoen, kok opp og la småkoke i noen minutter. Sett det til side til deigen er klar.
Dryss et tynt lag med mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i to like store deler.
Kjevle først den ene delen ut til en leiv på ca. 50 + 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.
Fordel halvparten av tomatsausen over hele leiven. Dryss over halvparten av skinken og nesten halvparten av osten. Rull deigen sammen til en lang pølse . Rull så fast som du greier. Skjær opp i 12 biter og legg dem over på et stekebrett.
Gjenta med resten. Dryss resten av osten over snurrene. Dekk dem til og etterhev i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Stek snurrene i 12-14 minutter.