Sandwich-is med browniekake og jordbæris

Ingredienser

Browniekake:
300 g smør

6 dl sukker

8 ss kakao

1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt

4 egg

3 dl hvetemel

Jordbæris:

6 eggeplommer

2 dl sukker

400 g jordbær

3 plater gelatin

2 ss kokende vann

5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Browniekake:

Til sjokoladekaken smeltes smøret i en kjele. Rør sukkeret og kakaopulveret inn i det smeltede smøret. Bland inn vanilje og lett sammenpiskede egg . Vend så inn hvetemelet. Det skal bli en nokså tykk og kompakt deig.

Bre sjokoladedeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200 c i ca. 12-15 minutter. Siden kaken skal være nokså lav, trenger den ikke lang steketid, men sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken til den er helt kald. Hvelv den deretter ut av langpannen, dra av bakepapiret, og del kaken på midten så du får to deler (som altså da blir halvparten så store som opprinnelig kaken og som dermed passer i en liten langpanne).

Jordbæris:

Pisk eggplommer og sukker lyst og luftig.

Rens jordbærene og mos dem med en stavmikser til en jordbærmos som er mest mulig klumpfri.

Hvis du vil bruke gelatinplater, bløtlegges de først i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell den varme, flytende gelatinen straks i jordbærmosen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.

Bland deretter jordbærmosen i eggedosisen.

Pisk kremfløten i en annen bolle til tykk fløtekrem, som deretter blandes inn i jordbær-eggedosisen. Visp godt med en ballongvisp så iskremblanding blir jevn og luftig.

Montering og frysing:

Kle en liten langpanne ( ca 20 X 30 cm ) med plastfolie.

Legg den ene kakebunnen i formen.

Hell over iskremblandingen.

Legg den andre kakebunnen på toppen av iskremblandingen og trykk den forsiktig ned.

Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten så iskremen stivner.

Tilberedelse:

Hvelv den frosne kaken ut av formen og dra av plastfolien.

La kaken stå og tine noen minutter på bordet til den blir myk nok til at du kan skjære den i firkanter med en stor, skarp kniv.

Legg firkantene på et brett og sett dem i fryseren slik at de stivner skikkelig igjen før servering.

Sandwich-isene kan deretter også legges i plastposer og oppbevares i fryseren i opp til et par måneder.