Rød fløyelskake til 17.mai
Ingredienser
Kakebunner:
100 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 dl surmelk
1 ts vaniljepasta
1 ss kakao
1 ts eddik
1 ts natron
4,5 dl hvetemel
2 ss rød konditorfarge
Mascarponekrem:
6 dl kremfløte
250 g mascarpone
200 g melis
2 ts vaniljepasta
Fyll og pynt:
300 g friske jordbær
300 g friske bringebær
300 g friske blåbær
Fremgangsmåte
Kakebunner:
Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeessens og kakao. Rør ut natron i eddik . Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig. Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175.c i 20-25 minutter. Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.
Mascarponekrem:
Pisk kremfløte, mascarponeost, melis og vanilje sammen til en myk krem som holder fasongen.
Montering og pynting
Legg den ene kakebunnen på et fat. Skjær til toppen av kaken slik at den blir helt rett. Dekk med et tykt lag mascarponekrem. Legg på bær.
Skjær til toppen av den andre kakebunnen slik at også den blir helt rett. Legg den oppå bærene.
Dekk hele kaken med mascarponekrem, men hold av noe til pynt.
Ha resten av mascarponekremen i en sprøytepose. Sprøyt de hvite rutene i det norske flagget på toppen av kaken. Fyll opp med bringebær og blåbær så du får det norske flagget.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er: MartinL21