Müslibars
INGREDIENSER (ca 30 biter)
200 g mandler
100 g usaltede cashewnøtter
100 g mørk sjokolade
150 g gresskarkjerner
175 g lettkokte havregryn
25 g kokosmasse
100 g honning
100 g peanøttsmør
1 stk. egg
1 dl vann
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 175 C.
2. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.
3. Bland de grovhakkede nøttene og sjokolade med gresskarkjerner, havregryn og kokos.
4. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175 C.
5. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.
6. Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.
7. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.
8. Kle en ildfast form (ca. 30 + 20 cm ) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.
9. Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.
10 . Avkjøl kaken i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Clker-Free-Vector-Images
