Müslibars

INGREDIENSER (ca 30 biter)

200 g mandler

100 g usaltede cashewnøtter

100 g mørk sjokolade

150 g gresskarkjerner

175 g lettkokte havregryn

25 g kokosmasse

100 g honning

100 g peanøttsmør

1 stk. egg

1 dl vann

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 175 C.

2. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.

3. Bland de grovhakkede nøttene og sjokolade med gresskarkjerner, havregryn og kokos.

4. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175 C.

5. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.

6. Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.

7. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.

8. Kle en ildfast form (ca. 30 + 20 cm ) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.

9. Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.

10 . Avkjøl kaken i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Clker-Free-Vector-Images