Florences appelsinkake

Ingredienser:

225 g smør

225 sukker

2 appelsiner (til kaken, appelsinkremen og glasuren)

4 egg

225 g hvetemel

1 ts bakepulver

Appelsinkrem

125 g smør

225 g melis

finrevet skall av 1 appelsin

Appelsinglasur

300 g melis

saft av appelsin

kandiserte blomster til pynt

Slik gjør du:

Bakes i to runde former, 20 cm, eller en rund form, 28 cm.

Forvarm ovnen til 180 grader. Ha bakepapir i bunnen av formene og smør og mel på sidene.

Rør smøret mykt i en stor bolle. Bruk en håndmikser eller håndvisp. Ha i litt og litt sukker og revet skall av 1 appelsin. Fortsett å visp til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, visp godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver i røren og rør forsiktig. Rør inn en spiseskje appelsinjuice.

Fordel røren i formene. Lag en liten grop i midten av hver kake sånn at den hever seg jevnt, uten at det blir en topp på midten. Stekes i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en bakepinne.

La kaken hvile i formen i 5 minutter før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.

Appelsinkrem

Rør smøret mykt. Ha i melis og revet skall av 1 appelsin. Ha i 1 ss appelsinjuice litt etter litt, så det blir en glatt, myk krem.

Appelsinglasur

Ha appelsinjuice i melisen og rør godt. Ha i litt og litt juice om gangen.

(Hvis glasuren blir for myk, vil den renne av kaken, men hvis den blir for stiv, vil det være vanskelig å smøre den utover.)

Når kakene er avkjølt deler du de i to horisontalt, sånn at du får en kake i fire lag. Hvis du har laget en kake kan den deles i to eller tre, avhengig av tykkelsen. Ha på Appelsinkrem og legg neste lag over. Smør glasuren ut på toppen og sidene. Dekorer med kandiserte blomster (hvis du har lyst.)