Florences appelsinkake
Ingredienser:
225 g smør
225 sukker
2 appelsiner (til kaken, appelsinkremen og glasuren)
4 egg
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
Appelsinkrem
125 g smør
225 g melis
finrevet skall av 1 appelsin
Appelsinglasur
300 g melis
saft av appelsin
kandiserte blomster til pynt
Slik gjør du:
Bakes i to runde former, 20 cm, eller en rund form, 28 cm.
Forvarm ovnen til 180 grader. Ha bakepapir i bunnen av formene og smør og mel på sidene.
Rør smøret mykt i en stor bolle. Bruk en håndmikser eller håndvisp. Ha i litt og litt sukker og revet skall av 1 appelsin. Fortsett å visp til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, visp godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver i røren og rør forsiktig. Rør inn en spiseskje appelsinjuice.
Fordel røren i formene. Lag en liten grop i midten av hver kake sånn at den hever seg jevnt, uten at det blir en topp på midten. Stekes i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en bakepinne.
La kaken hvile i formen i 5 minutter før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.
Appelsinkrem
Rør smøret mykt. Ha i melis og revet skall av 1 appelsin. Ha i 1 ss appelsinjuice litt etter litt, så det blir en glatt, myk krem.
Appelsinglasur
Ha appelsinjuice i melisen og rør godt. Ha i litt og litt juice om gangen.
(Hvis glasuren blir for myk, vil den renne av kaken, men hvis den blir for stiv, vil det være vanskelig å smøre den utover.)
Når kakene er avkjølt deler du de i to horisontalt, sånn at du får en kake i fire lag. Hvis du har laget en kake kan den deles i to eller tre, avhengig av tykkelsen. Ha på Appelsinkrem og legg neste lag over. Smør glasuren ut på toppen og sidene. Dekorer med kandiserte blomster (hvis du har lyst.)