Vaniljekake med sjokoladekrem til halloween.
Ingredienser
vaniljekakebunner:
350g smør
400g sukker
5 egg
1 ts bakepulver
1 ts natron
450g hvetemel
1ss vaniljepasta
5 dl yoghurt naturell
Sjokoladekrem:
1,5 dl melk
1 ss pulverkaffe
300 g kokesjokolade
300g smør
600 g melis
Pynt:
svart konditorfarge
kakestrøssel/kakepynt
Fremgangsmåte
vaniljekakebunner
Pisk mykt romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og natron. Ha både dette og vanilje og yoghurt i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for unngå at deigen blir seig)
Fordel deigen jevnt i 3 former som måler 24 cm i diameter og pass på at du får like mye deig i hver av formene. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175c i ca 20 minutter til de er gjennomstekte. Ta kakene ut av formene og avkjøl på rist til de er helt kalde.
Sjokoladekrem
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.
Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.
Ha mykt smør i en i bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.
Montering og pynting
Skjær toppene av vaniljekakebunnene slik de blir rette og lysere på overflaten.
Legg dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Ha så et godt lag sjokoladekrem rundt hele kaken.
Farg resten av sjokoladekremen svart med konditorfarge. Sprøyt mønster på toppen av kaken og langsmed sidene.
Pynt med strøssel og kakepynt i halloween-tema.
Skrevet av Johanne.