Terrazzo Ostekake
ingredienser
Gele
1 pakke Gele, Blåbær
1 pakke Gele, Jordbær
Bunn
200g digestive-kjeks
75 g smør
1 ss brunt sukker
Oste krem
6 plater gelatin
1 boks seter rømme, ikke lett rømme
200 g Kremost, Naturell
1 boks kremfløte, (3 dl)
125 g sukker
1 stk sitron
vann
Gelen
Begynn med å lage gelé, gjerne kvelden i forveien. Vi farget geléen med bittelitt konditor farge, mens geléen enda var varm. Bruk heller for lite enn for mye farge, da fargen fort kan bli for skarp og udelikat.
Bunnen
Kle bunnen av en springform (22-24 cm) med bakepapir (vi hadde også kake plast langs kanten).
Knus kjeksen til den ligner fin sand
Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen. Press blandingen godt ned i bunnen. Sett kjølig
Ostemassen
Begynn med å legge gelatin platene i rikelig med kaldt vann.
Ha saften av en sitron (cirka 0,75 dl) i et måle beger, og fyll opp med vann til du har 1 dl sitron vann.
Ha sitron vann og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatin platene. Rør godt til gelatinen er helt smeltet. Avkjøl litt (men pass på at blandingen ikke stivner).
Pisk sammen seter rømme, fløte og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett sitronvann-blandingen og visp til sammenblandet.
Hakk geleen opp i biter, noen litt større og noen små (slik at det ser ut som terrazzo). Vend geleen forsiktig inn i oste kremen og hell massen over kjeks bunnen din. Sett i kjøleskapet, minimum 4 timer.