Terrazzo Ostekake

ingredienser

Gele

1 pakke Gele, Blåbær

1 pakke Gele, Jordbær

Bunn

200g digestive-kjeks

75 g smør

1 ss brunt sukker

Oste krem

6 plater gelatin

1 boks seter rømme, ikke lett rømme

200 g Kremost, Naturell

1 boks kremfløte, (3 dl)

125 g sukker

1 stk sitron

vann

Gelen

Begynn med å lage gelé, gjerne kvelden i forveien. Vi farget geléen med bittelitt konditor farge, mens geléen enda var varm. Bruk heller for lite enn for mye farge, da fargen fort kan bli for skarp og udelikat.

Bunnen

Kle bunnen av en springform (22-24 cm) med bakepapir (vi hadde også kake plast langs kanten).

Knus kjeksen til den ligner fin sand

Smelt smør, ha i brunt sukker og bland sammen med kjeksen. Press blandingen godt ned i bunnen. Sett kjølig

Ostemassen

Begynn med å legge gelatin platene i rikelig med kaldt vann.

Ha saften av en sitron (cirka 0,75 dl) i et måle beger, og fyll opp med vann til du har 1 dl sitron vann.

Ha sitron vann og sukker i en kjele og kok opp. Ta gryten av varmen og tilsett gelatin platene. Rør godt til gelatinen er helt smeltet. Avkjøl litt (men pass på at blandingen ikke stivner).

Pisk sammen seter rømme, fløte og kremost til luftig (blandingen vil bli rennende før den tykner). Tilsett sitronvann-blandingen og visp til sammenblandet.

Hakk geleen opp i biter, noen litt større og noen små (slik at det ser ut som terrazzo). Vend geleen forsiktig inn i oste kremen og hell massen over kjeks bunnen din. Sett i kjøleskapet, minimum 4 timer.