Hjemmelaget entrecote-burger med pommes frites

Prøv entrecôte-burger med pommes frites. Her er både burgeren, brødet, pommes fritesen og ketchupen helt hjemmelaget.

Det meste kan gjøres i stand i god tid før grillfesten, og du vil garantert ikke angre på at du ikke tok noen snarveier på kjøkkenet!

Ingredienser

Hamburger

800 g entrecote

2 ts salt

1 ts pepper

Hamburgerbrød

600 g hvetemel

1-4 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ts bakepulver

2 ss olje

1 ts salt

0,5 ts sukker

1 ts fennikelfrø

1 stk egg, til pensling

sesamfrø

Ketchup

1 ts sjalottløk

1 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

4 dl hermetiske tomater

3 ss tomatpure

1 ts cayennepepper

3 ss eplecidereddik

2 ss brunt sukker

salt, etter smak

Pommes frites

1 kg poteter

1 l frityr olje

salt

Slik gjør du

Del opp entrecoten i grove terninger, stø salt over og sett kjølig i minst 2 timer. Mal kjøttbitene grovt i kjøttkvern. Bland inn pepper. Legg kjøttdeigen i plastfilm og form en pølse. Legg kjølig til bruk. Når tilbehøret er klart, skjæres kjøttdeigen i skiver som legges direkte på grillen. Burgere av entrecote bør ha en rosa kjerne når de er ferdigstekte. Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerbrødene i bake bollen. Elt til deigen er glatt og smidig. Dekk bake bollen med klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Kna deigen sammen og form en pølse. Del opp i ca. 12 mindre emner, og ruller boller som trykkes lett flate før de plasseres på steke brettet. Etterhev brødene ca. 30 minutter. Pensle brødene med sammenvispet egg, og strø over sesamfrø. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca, 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk til ketchupen i noen dråper olje. Ha i hermete tiske tomater, tomatpure og krydder. Tilsett eple eddik og brunt sukker og kok opp blandingen. Demp varmen og la ketchupen .putre i minst 5 minutter. Kjør blandingen i en blender eller med stav mikser til en klumpe fri masse. Smak til med salt og avkjøl. Del opp potetene i staver eller båter. Kok disse nesten møre i saltet vann. Legges over på kjøkkenpapir på avrenning.

Varm frityr olje i gryten til ca. 160 grader, før potetene legges i. Stekt til potetene har en myk kjerne og en gyllen sprø overflate. Legg dem over på kjøkkenpapir for fett avrenning. for ekstra sprø skorpe gi potet bitene en ekstra runde i frityrgryten like før servering.