Brun lapskaus
Ingredienser, 6 porsjoner
1kg storfekjøtt, gjerne høyrygg
1 løk
1-2 ss mel (kan sløyfes)
3 gulrøtter
1 persillerot (ca. 150 g)
2 mellomstore pastinakk
1/4 sellerirot
1 liten purre
800 g poteter
1 liter oksekraft
salt
kvernet pepper
smør til bruning
hakket persille til pynt
flatbrød eller godt ferskt brød og smør til servering
Slik gjør du
Skjær kjøtt i terninger. Brun kjøttet godt i smør i en romslig gryte, gjerne i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk undervis i bruningen og dryss til slutt over mel, hvis ønskelig. Hell i kraft, kok opp og la det småkoke i en times tid til kjøttet begynner å bli mørt. Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter. Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varm til alt er helt mørt. Rør av og til. Pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen. Smak til med salt og kvernet pepper.
Dryss over hakket persille før servering.