Brun lapskaus

Ingredienser, 6 porsjoner

1kg storfekjøtt, gjerne høyrygg

1 løk

1-2 ss mel (kan sløyfes)

3 gulrøtter

1 persillerot (ca. 150 g)

2 mellomstore pastinakk

1/4 sellerirot

1 liten purre

800 g poteter

1 liter oksekraft

salt

kvernet pepper

smør til bruning

hakket persille til pynt

flatbrød eller godt ferskt brød og smør til servering

Slik gjør du

Skjær kjøtt i terninger. Brun kjøttet godt i smør i en romslig gryte, gjerne i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk undervis i bruningen og dryss til slutt over mel, hvis ønskelig. Hell i kraft, kok opp og la det småkoke i en times tid til kjøttet begynner å bli mørt. Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter. Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varm til alt er helt mørt. Rør av og til. Pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Dryss over hakket persille før servering.