Amerikansk gresskarpai

Ingredienser

Paibunn:

200 g hvetemel

150 g smør

2 ss vann

Gresskarpure:

450 g gresskar

0,25 ts salt

Gresskarfyll:

4 stk egg

2 dl sukker

100 g smeltet smør

1 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts malt kanel

1 ts malt allehånde

0,5 ts malt ingefær

0,5 ts malt muskat

2 ts vaniljesukker

ca 200 g gresskarpure (gjerne litt mer)

1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.
  2. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skrell gresskar og del det i grove biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gresskarbitene i 30 – 40 minutter, eller til de er helt møre. Ha de bakte gresskarbitene over i en foodprosessor og kjør til en glatt pure (ca. 200-250 g ferdig pure).
  3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stek paiskallet midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.
  5. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 grader. Visp sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpure og kondensert melk.
  6. Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.