Chili sin carne med quinoa

Ingredienser

2 stykker løk

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

1 stk korianderfrø

1 stk kanelstang

2 ts spisskummen

2 ts paprikapulver

1 ts chilipulver

2 ss tomatpure

6 stykker plommetomat

1 stk rød paprika

1 stk grønn paprika

1 ts brunt sukker

4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong

800 g brun bønner, kokt, gjerne brune, sorte og/eller hvite

6 dl quinoa, kokt

salt og kvernet pepper

olivenolje

Slik gjør du:

Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.

Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika. chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.

Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.

Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.

Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til .

Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.

Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Kalhh