Chili sin carne med quinoa
Ingredienser
2 stykker løk
2 fedd hvitløk
1 stk rød chili
1 stk korianderfrø
1 stk kanelstang
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 ss tomatpure
6 stykker plommetomat
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
1 ts brunt sukker
4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
800 g brun bønner, kokt, gjerne brune, sorte og/eller hvite
6 dl quinoa, kokt
salt og kvernet pepper
olivenolje
Slik gjør du:
Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika. chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.
Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.
Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.
Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til .
Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.
Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Kalhh