Syltet rødløk kaviar

Posh pølsetopping med enkel molekylær gastronomi! Lag små rosa «kaviar»-perler med smak av syltet rødløk. En super morsom måte å bruke opp syltelaken på når du har mekka hjemmelaget syltet rødløk,  og en skikkelig show stopper på pølse festen! Du kan også prøve ut denne teknikken med andre juicer eller væsker. 

Ingredienser

1 porsjon

  1.  Ha olje i en liten tett beholder, for eksempel et glass eller en boks som tåler en tur i fryseren. Sett i fryseren i 1 time, slik at oljen blir skikkelig kald.
  2.  Sil av den mengden lake du trenger og ha i en liten kjele. Vips inn agar agar og kok opp. La blandingen avkjøle seg litt, ca. 5-10 min. Ikke la den droppe altfor mye i temperatur (blandingen for stiver og blir til gelé når tempen synker til ca. 40 grader eller lavere).
  3. Ha blandingen over i en sprøyteflaske (gjerne en med smal/liten tut, hvis du vil ha små og fine perler) . Drypp dråper av av den litt avkjølte blandingen over i den den kalde oljen. Det er viktig at oljen er skikkelig kald. 
  4. Sil av oljen (den kan gjenbrukes) og skyll gelé perlene i kaldt vann. Oppbevar de i et tett glass i kjøleskapet. Hell gjerne på litt ekstra lake, da den er med på å gi smak, bevare fargen og rett og slett holde perlene fine. Da holder de seg fint opptil en ukes tid.