Solbærmoussekake

Ingredienser:

Nøttebunn:

150 g hasselnøtter/mandler

150 g melis

4 stk. eggehvite

Mousse:

150 g sukker

400 g solbær

0,75 dl solbærlikør eller solbærsirup

6 stk. gelatinplater

3 ss kokende vann

1,5 dl kremfløte, pisket til myke topper

3 ss gresk yogurt

4 stk. eggehvite

Slik gjør du:

1 Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.

2 Vend inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 grader i ca. 20 minutter.

3 Ha sukker, solbær og solbærsirup/likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs de opp i kokende vann.

4 Kjør den avkjølende solbærblandingen til en pure i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yogurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.

5 Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. kan eventuelt settes i fryseren.

Pynt kaken med solbær og bjørnebær.