Saftig sjokoladekake med kefir

En langpannekake er godt egnet til hverdag og fest, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken med kefir lages i stor langpanne og rekker til mange fine høstdager. Det som blir til overs, kan gjerne putes i fryseren.

Ingredienser

350 g smør

2 dl kakaopulver

4 stykker egg

500 g sukker

500 hvetemel

2 ts bakepulver

2ts vaniljesukker

2ts natron

7 dl kefir

200 g kokesjokolade

Glasur

250 g smør

50 g kakaopulver

500 melis

1 dl helmelk

2 ss kaffe, varm

Pynt

1 dl kakestrøssel

Slik gjør du

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.

Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn veskselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.

Vend inn grovt hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne ( ca. 30 x 40 cm ). Stek kaken midt i oven ved 200. C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistens på kremen med varm kaffe.

Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er Pexels.