Potetsuppe med kantareller og hjemmelaget potetgull
Ingredienser
Potetsuppen
0.5 purre
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ts fru timian grønnsaksbuljong
700 g potet
50 g pastinakk
5 dl vann
3 dl melk
1.5 dl fløte
flatbladet persille
Potetgullet
2 pastinakk
6 potet
2 dl solsikkeolje
flaksalt
Kantarellene
200 g kantareller
2 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
40 g smør
Slik gjør du:
Del purren i to på langs og vask den godt. Du skal bare bruke den ene delen i suppa, så den andre kan du legge i en pose og legge tilbake i kjøleskapet.
Du kan bruke hele den lys delen på purren, samt godt oppover på den grønne delen. Hakk opp purren, løken og hvitløken og ha i en kasserolle sammen med olivenolje, salt, pepper og buljong og la de surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter, til løken har blitt blank og myk.
I mellomtiden kan du skrelle og dele opp potetene og pastinakken i terninger. Ha det i kjelen sammen med vannet og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er møre. Det tar rundt 15 minutter.
Når grønnsakene er møre, bruker du en stavmikser og moser det til en suppe. Spe med melken og 1 dl av fløten og kok opp suppen igjen. Smak til med salt og pepper. Hakk opp persillen.
Potetgullet
Skrell pastinakkene til potetgullet. Her er ikke potetene skrelt, men du gjør som du vil. Skjær grønnsakene i så tynne skiver som du greier.
Varm opp den nøytrale oljen i en kasserolle. Oljen skal gå 3-4 cm opp kanten av kjelen , og den er varm nok når det freser når du slipper en potetskive i. Friter i flere omganger, sånn at det ikke blir for fult i kjelen. Det tar bare noen minutter å fritere hver omgang. Ta skrivene ut av oljen med en hullsleiv og legg dem rett over på kjøkkenpapir sånn at overflødig fett får renne av. Dryss over flaksalt med en gang. Skift ut papiret etterhvert sånn at de nye omgangene også har papir som greier å ta til seg det fettet.
Kantarellene
Rens kantarellene og børst vekk jord og rusk. Riv de største soppene i mindre biter
Varm oljen i en stekepanne og ha i soppen. La det frese på høy varme til suppen trekke seg litt sammen og begynner å bli gyllenbrun. Da kan du krydre den med salt og pepper. Når den begynner å bli ferdig, skrur du ned varmen noe og tilsetter smøret i pannen og vender det inn sammen med soppen.
Servere suppen med sopp, potetgull og persille over suppen.
Bildet er hentet fra www.pixabay.com og fotograf er kaboompics.
![](https://aakersposten.no/wp-content/uploads/2024/08/image.png)