Spicy maki sushi med laks

Prøv deg på hjemmelaget sushi, her i form av maki sushi med spicy laks. I stedet for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjell, råreker m.m. Server maki-bitene med syltet ingefær, soyasaus og Wasabi. I Japan har alle bitene tilstrekkelig med Wasabi (grønn pepperrot) ved servering, mens i vest blander man Wasabi i soyasausen. 

Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.

Ingredienser

Eddiklake

  • 1 dl ris eddik
  • 5 ss sukker
  • 2 ts salt

Sushiris

  • 250 g sushi ris
  • 3 – 4 ss eddik lake

Spicy maki

  • 200 g laks, god kvalitet
  • 2 ss chilisaus, sterk, evt chilimajones
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stykker vårløk
  • 4 plate(r) noritang
  • sushiris
  • sesamfrø, ristede, gjerne lyse og sorte
  • avokado, (kan sløyfes)

Til servering

  • soyasaus
  • syltet ingefær
  • wasabi
  • chilimajones
  • ørretrogn, eller lakserogn

se åssen det gjøres på youtube vist man har laget sushi før så er det veldig enkelt (: