Spicy maki sushi med laks

Prøv deg på hjemmelaget sushi, her i form av maki sushi med spicy laks. I stedet for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjell, råreker m.m. Server maki-bitene med syltet ingefær, soyasaus og Wasabi. I Japan har alle bitene tilstrekkelig med Wasabi (grønn pepperrot) ved servering, mens i vest blander man Wasabi i soyasausen. 

Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.

Ingredienser

Eddiklake

 • 1 dl ris eddik
 • 5 ss sukker
 • 2 ts salt

Sushiris

 • 250 g sushi ris
 • 3 – 4 ss eddik lake

Spicy maki

 • 200 g laks, god kvalitet
 • 2 ss chilisaus, sterk, evt chilimajones
 • 1 ts sesamolje
 • 2 stykker vårløk
 • 4 plate(r) noritang
 • sushiris
 • sesamfrø, ristede, gjerne lyse og sorte
 • avokado, (kan sløyfes)

Til servering

 • soyasaus
 • syltet ingefær
 • wasabi
 • chilimajones
 • ørretrogn, eller lakserogn

se åssen det gjøres på youtube vist man har laget sushi før så er det veldig enkelt (: