Spicy maki sushi med laks
Prøv deg på hjemmelaget sushi, her i form av maki sushi med spicy laks. I stedet for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjell, råreker m.m. Server maki-bitene med syltet ingefær, soyasaus og Wasabi. I Japan har alle bitene tilstrekkelig med Wasabi (grønn pepperrot) ved servering, mens i vest blander man Wasabi i soyasausen.
Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.
Ingredienser
Eddiklake
- 1 dl ris eddik
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
Sushiris
- 250 g sushi ris
- 3 – 4 ss eddik lake
Spicy maki
- 200 g laks, god kvalitet
- 2 ss chilisaus, sterk, evt chilimajones
- 1 ts sesamolje
- 2 stykker vårløk
- 4 plate(r) noritang
- sushiris
- sesamfrø, ristede, gjerne lyse og sorte
- avokado, (kan sløyfes)
Til servering
- soyasaus
- syltet ingefær
- wasabi
- chilimajones
- ørretrogn, eller lakserogn
se åssen det gjøres på youtube vist man har laget sushi før så er det veldig enkelt (: