Rabarbrasuppe
Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.
Ingredienser 6 porsjoner
- 250 g rabarbra
- 1 l vann
- 200 g sukker
Jevning
- ca. 1,5 ss potetmel
- 1 dl vann
Slik gjør du
- Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
- Kok rabarbra bitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter.
- Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp og suppen er klar til servering.
- Ønsker du kald suppe – sett den i kjøleskapet frem til servering.
Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.