Rabarbrasuppe

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Ingredienser 6 porsjoner

  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1.  Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
  2. Kok rabarbra bitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter.
  3.  Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp og suppen er klar til servering.
  4.  Ønsker du kald suppe – sett den i kjøleskapet frem til servering.

Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket  krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.