Pølsegrateng

Ingredienser

100 g store makaroni eller pastaskruer

2 ss margarin eller smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

600 g røkt kjøttpølse

2 stk vårløk

100 g frosne erter

150 g revet ost

Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.

Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken, og rør til du har en glatt saus.

La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.

Fjern skinnet på pølsene og kutt dem i skiver. Finsnitt vårløken.

Smør en ildfast form med litt olje eller margarin og ha pølser, makaroni, vårløk og erter i formen. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.

Sett formen midt i over på 200 . C i ca. 15 minutter og la den steke til osten er gyllen og sausen bobler. En frisk salat eller råkostsalat med dressing passer til.