Sherry fromasj

Sherry fromasj er en gammel klassiker. Den elegante desserten smaker nydelig med friske bær, men gjør seg også godt til kaffen sammen med en liten sjokoladebit.

Ingredienser

5 stk. eggeplomme

5 ss sukker

4 stk. gelatin plater

3 dl kremfløte

1 dl sherry

0,5 dl vann

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Legg gelatin plater i kaldt vann i ca. 5 minutter, til de er myke.

3. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Smak til med sherry.

4. Kok opp 1/2 dl vann og trekk kjelen til side. Rør inn en og en gelatin plate til de smelter. Hell oppløst gelatin i en tynn stråle i krem blandingen under omrøring.

5. Hell fromasjen i porsjons glass eller i en større serverings bolle. Sett fromasjen kaldt til den er stiv. 

Pynt med friske bær.