Saltbakt ørret med fries

Å saltbake fisk er genialt og egner seg spesielt godt til mellomstore fisk som ørret, røye og ishavsørret. Med grovt havsalt, sitron og friske urter blir fisken ekstra saftig og smakfull.

ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 stk. ørret på ca 800 gram
  • 0,5 l grovt salt
  • 1 stk. sitron
  • 2 stilker frisk persille dill, eller annen urt
  • 400 g frosne pommes frites

Slik gjør du

  1. Tørk fisken innvendig og utenpå med litt tørkepapir. Bruk en skarp kniv og skjær 2-3 snitt i skinnet på hver side. Strø litt salt i buken og legg inn et par sitronskiver og litt presille eller andre urter.

2. Legg et godt lag med grovt havsalt i bunnen av en ildfast form eller på et stekebrett og plasser fisken oppå.

3. Bak fisken midt i ovnen på 180 °C i 15-20 minutter, til du kan trekke av ryggfinnen med fingrene.

4. Tilbered pommes frites som beskrevet på pakken.

    Jeg liker å ha Remulade til

    Nyt middagen!