Gyros i pita med tzatziki

Lag deilig gresk gyros i pita med tzatziki og drøm deg bort til de gresk øyer!

Ingredienser

4 porsjoner

500 g strimlet svinekjøtt

2 fedd hvitløk

1 stk rødløk, liten

3 ss olivenolje

1 rødvinseddik

1 ss honning, flytende

1 ss oregano, frisk og hakket

1 ss timian, frisk og hakket

1 ss rosmarin , frisk og hakket

salt

pepper

olje, til steking

Til servering

løk, finsnittet

tomater, grovhakkede

pommes frites

persille, hakket

pitabrød

1 stk agurk

2 fedd hvitløk

5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell

1 hvitvinseddik , eller sitronsaft

2 ss olivenolje

1 ss mynte, frisk, hakket

salt

Slik gjør du:

Tzatziki

Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over klype salt , bland godt og la agurken legge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut agurken (legg agurken på midten av et rent kjøkkenklede, pakk sammen og klem ut overflødig væske).

Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurken og smak til med mer salt hvis nødvendig. Litt kvernet pepper kan også brukes.

Gyros

Skjær kjøttet i strimle. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen kjøtt, løk, olje, eddik, honning og krydderurter. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.

Varm en stor stekepanne. Krydre kjøttet med salt og kvernet papper og stek det over høy varme til kjøttet er gjennomstekt.

Fyll pitabrødene med kjøtt, tzatziki, løk, tomater, persille og pommes frites.